Priserna stiger för att öka när LED-tarifferna går framåt

- Jun 27, 2018-

Priserna stiger för att stiga som LED-avgifter får gå framåt Priserna stiger för att stiga som LED-avgifter får gå framåt

Kostnaden för belysning ser ut att stiga nu när den amerikanska regeringen har bekräftat att kinesiska belysningskomponenter kommer att drabbas av tullar på upp till 25 procent.

Ljusemitterande dioder, glödlampor och HID-lampor samt aluminium och solid state-elektroniska delar ingår alla i listan över produkter som står inför den skatt som utarbetats av Office of United States Trade Representative.

Listan är värd 50 miljarder dollar i intäkter till Kina och omfattar 1 102 separata produktkategorier. Betydligt, artikelnummer 85414020, ljusdioder, överlevde samrådet med industrin, som ägde rum i maj. Tullen inkluderar LED-arrays och moduler.

Den kinesiska regeringen, som i över ett decennium har identifierat LED-belysningsindustrin som en viktig strategisk sektor för stöd, säger att den kommer att retaliera med tullar av samma skala.

Prispressen från taxorna sammanfaller med en våg av prisökningar som tillkännages av större amerikanska belysningsleverantörer, inklusive Acuity Brands, Eaton, Venture och Ledvance. De sätter upp priserna på sina traditionella belysningsprodukter med mellan 6 och 8 procent, med hänvisning till stigande kostnader för råvaror som aluminium.

Industriobservatörer säger att det är en fråga om tid innan pristrycket sträcker sig till europeiska, Mellanöstern och afrikanska marknader.

Vissa tillverkare, som koreanska LED-tillverkaren Seoul Semiconductor, verkar redan förutse införandet av taxor. Det sägs att planera att uppfylla amerikanska order från sin fabrik i Hanoi i tullfritt Vietnam, medan order för andra regioner som inte påverkas av de amerikanska tullarna fortsätter att sändas från företagets omfattande kinesiska platser.