8 av de bästa ljusalternativen för ditt drömhem

- Jun 11, 2018-

Ljuskronor är inte bara för överdådiga herrgårdar eller stora hus.

Dekorerar du ditt hem? Du behöver inte bara fokusera på möbler och golv utan också på belysningen. Medan många tenderar att ignorera denna fasett av heminredning, känns betydelsen av belysning mest när den är fattig. Borta är de dagar då belysning bara menade att belysa huset.

Modern belysning spelar en viktig roll i inredning, eftersom det inte bara förbättrar allt i ett rum - från möblerna till golv och inredning skapar det också en varm, inbjudande och funktionell atmosfär i ditt bostadsutrymme.

Mikita Laad Gupta, senior designer, Bonito Designs, och Abraham Santhosh, Head Designer, Elegancia ger dig tips:

* Lysekronor: De är inte bara för överdådiga herrgårdar eller stora hus. En ljuskrona kan ha olika former och storlekar. Denna ljusmontering kan fungera som ett bra heminredning alternativ, inte bara som en visuell behandling utan också för att sprida ljuset jämnt. Du kan hänga en ljuskrona i mitten av ditt vardagsrum och det kommer omedelbart att införa en regal touch till ditt utrymme.

* Golvlampor: Golvlampor är bra alternativ, särskilt för vardagsrummet och sovrummet, eftersom de lätt kan belysa ett helt rum eller tända ett visst område. Finns i olika former och storlekar, kan dessa lampor förvandla hela utseendet på rummet. Placera dessa bredvid en mysig läshög eller en schäslong och golvlamporna kommer att lägga till en stilren, diskret atmosfär i området.

* Inbyggd belysning: Med sådan belysning kan du bara belysa den del av rummet som kan vara nödvändigt vid en viss tidpunkt. Dessa används vanligtvis i större rum. Denna typ av belysning använder vanligtvis glödlampor, fluorescerande eller halogenlampor för belysning. Dimmers kan användas för att göra ljusen ljusare eller dimmare.

* Fläktlampor: De är ett nytt koncept där en uppsättning lampor sitter fast i takfläktarna. Lamporna på dessa lampor är speciellt konstruerade för att motstå fläktarnas vibrationer.

* Skylight: Skylight är ett innovativt sätt att få lite naturligt ljus in i ett rum. Penthouse eller barnrum är de bästa platserna att använda dem strategiskt. De kan omvandla ett rum till ett starkt upplyst utrymme om dagen och en lugn miljö på natten.

Hängande ljus kan höja utseendet på ditt rum och få det att se utsmyckat och modernt. (Shutterstock)

* Hängande lampor: Dessa belysningsarmaturer är ett bra sätt att spruce upp atmosfären. Ett välvalt hängande ljus kan höja utseendet på ditt rum och få det att se utsmyckat och modernt. Finns i snygga mönster och former, de kommer med justerbara kablar, så att du kan justera sin höjd.

* Sänglampa: Lägg lite glamour i ditt sovrum med en tappningslampa eller en lampa. Inte bara tar de stilkvotienten på din inredning en höjd högre, de gör också ditt rum inbjudande nog för att du vill vila ner efter en lång dag på jobbet.

* Spegel ljus: Speglar reflekterar ljuset och det kan göra att utrymme ser större och ljusare ut. När du lägger till ett ljus på vardera sidan av spegeln ändras stämningen i utrymmet direkt. Sådana belysningsarmaturer kan vara perfekta att göra ditt badrum eller fåfängsrum ser uber-stiliga och rymliga.